СПЕЦИАЛИСТИ/ГОСТ-ЛЕКТОРИ

Основната цел на проекта Девелопия е да създадем полезен, комуникационен канал за деца, предоставяйки реална възможност на тези, които влияят върху тях, главно родители и учители, лекари и други професионалисти, да участват в различни уебинари, конференции,програми. Основната ни задача е да изградим среда, в която те имат възможност да придобиват нови знания и помощни умения, които ще приложат и използват, за да подпомогнат развитието на своите деца.

Пълноценният старт в живота на всяко дете е определящ за възможността да развие най-пълно своя потенциал, както и за перспективите за развитие на цялото общество. Правилно структурираното целенасочено обучение в семейството, а по-късно и в детските заведения е изключително важно за развитието на екзекутивните функции. Тези функции са способностите на детето да решава задачи – ежедневни, математически, комуникативни и др. За успешното им изпълнение са необходими знания, внимание и самоконтрол.

Специалистите, с които работим и каним за участие в нашите уебинари са с богат опит, практика и споделят ценни съвети и полезности за родители и деца.

Милена Георгиева е доцент по молекулярна биология към Българска Академия на Науките. Основна цел на нейните научни занимания е разгадаването на тайните, скрити в човешкия геном. За Милена познаването на нашата генетика е ключът към здравословно и пълноценно съществуване.

Основател на психологически център "Аз и Ние".

Професионалната подкрепа е насочена както към отделната личност, така и към значимите за всеки човек общности. Центърът обединява екип от специалисти с богат опит в индивидуалното консултиране и терапия, воденето на тренинг-обучения и групи за личностно развитие с възрастни и деца.

Консултант по личностно развитие.

Повече от 10 години, Милена изучава теми в областта на себепознанието, партньорските взаимоотношения и холистичното здраве.
Преминала е множество семинари за личностно развитие. Завършила е Българска филология и Академията за треньори по личностно развитие.

Анелия е майка на две прекрасни момичета, Габи и Дара. Нейната страст е да учи родителите как да помогнат на децата си да спят добре с помощта на науката като консултант и със сърцето на майка, преминала през това, за да могат да върнат радостта си от това да бъдат родители.

Хриси е сертифициран консултант по бебеносене и собственик на библиотека за ергономични носилки „Слинготека“. Споделя, че обожава бебеносенето и да е близо до децата си. „Носих голямата си дъщеря, нося и малката от нейното раждане. Желанието да споделя тази любов с все повече и повече майки, породи и идеята за „Слинготека“, чието осъществяване бе моя сбъдната мечта.“

Полина е е първият и единствен в България за момента международно сертифициран експерт и практик в сферата на емоционалната интелигентност, от най-голямата световна организация EQ.org. Създател и управител е на "FUNтазия" ЕООД, EQBUlgaria.com – първата организация в страна, която разработва авторски материали на български език по международни научно доказани програми и методики за развитие на социално-емоционални компетенции и EQ.

Дора Прангаджийска е Неорайхиански аналитичен психотерапевт, магистър по психология и педагогика. Асистент преподавател по Динамична психология в Българския Институт по Неорайхианска Аналитична Психотерапия. Занимава се с индивидуална и групова психотерапия. Специалист в работата с осиновени хора и родители, осиновили деца. Автор на книгата „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“ През 2019 г. получава наградата на в. "24 часа" за Вдъхновителка на 2018 г.

Анита Гергова е основател на "Осъзнати родители" и горда майка на три породени деца. Те са нейното вдъхновение да се свърже с Адел Фабер и Илейн Мазлиш и да поеме отговорността и ангажимента да разпространи техните световно признати курсове сред българските родители и всички хора, работещи с деца.

Медея Мартинова е съ-основател на "Осъзнати родители" и мениджър с дузина години опит през които е управлявала различни проекти и хора. Отговаря за инструментите (технически, организационни, комуникационни) и инфраструктурата, които се използват в разработката на софтуер. Част от времето и минава в четене на клиентски изисквания, събиране на информация за възможните подходи при решаване на определен проблем.

Завършва бакалавърска (2004г.) и магистърска (2006г.) степен по логопедия с профил «Комуникативни нарушения на развитието» в СУ «Св. Климент Охридски». През 2015г. защитава докторска дисертация на тема “Езиково и когнитивно развитие при деца с дизартрия”. През 2008г. защитава втора магистърска степен – «Кинезитерапия на лица с невросоматични заболявания» към Софийския университет. От 2004г. до 2009г. работи като логопед в 28 СОУ «Ал. Константинов» в София. 

Лора е сновател на НЛП България и Българска Коучинг Академия, с над десетгодишен опит в обучаване, коучинг и консултиране на висши управленски кадри във водещи български и международни компании. Бакалавър и Магистър по икономика от престижния Луис Гуидо Карли в Рим и Магистър по Бизнес администрация от университета Хъл, Лондон.

Фондация „Хестия” е неправителствена организация, учредена в обществена полза. Нашата основна цел е подобряването на диагностичните практики в изследванията на детското психично, социално и емоционално развитие.

Фондацията е специализирана в оценяването и консултирането на деца и семейства,създаването и адаптирането на инструменти за диагностика и оценяване, провеждането на специализирани обучения за специалисти.

© 2020 Developya.